6.2.2017

Iho ja hiukset kertovat hyvinvoinnistasi

Hiusten ja ihon hyvinvointi on osa terveyttä. Kauniit hiukset ja hyvinvoiva iho tuottavat hyvää oloa, mutta myös heijastavat kehon hyvinvointia.

Meistä jokaisen hiukset ohenevat ja iho ”väsyy” iän myötä, toisilla hitaammin ja toisilla nopeammin. Kehitykseen voi vaikuttaa terveellisellä ruokavaliolla ja välttämällä hiuksia tai ihoa kuluttavia kotihoitoja ja rankkoja käsittelyjä. Yksipuolinen ravinto heikentää hiusten ja ihon kuntoa, koska hiukset eivät saa riittävästi hyvinvoinnin rakennusaineita. Lisäksi elämän erilaiset karikot, stressitilanteet ja suuret elämänmuutokset voivat vaikuttaa hiusten ja ihon hyvinvointiin heikentävästi.

Kehon ikääntymisestä johtuva hiusten oheneminen, ihon väsyminen ja kynsien lohkeilu johtuvat kehomme tärkeän rakennusaineen, kollageenin, luonnollisen tuotannon vähenemisestä. Hidastuvaa kollageenituotantoa voi tukea huolehtimalla C-vitamiinin saannista syömällä hedelmiä ja marjoja. Korkealaatuinen proteiini, esimerkiksi kala, puolestaan auttaa ihosoluja uusiutumaan. Kalasta saatavat hyvät rasvahapot puolestaan ovat elintärkeitä koko elimistölle ja siten myös hiuksille ja iholle. Hiusten ja ihon hyvinvointiin vaikuttavat myös sinkki ja rauta, joita puolestaan saat mm. linsseistä, ruisleivästä ja lihasta.

Kollageeni ravintolisänä

Kollageenia on luonnostaan kaikissa ihmisen sidekudoksissa, hiusnystyröiden ympärillä, verinahassa sekä kynsissä. Tämän kudosten elinvoimaisuudesta huolehtivan rakennusaineen saaminen kannattaa varmistaa ravintolisänä silloin, kun et ehdi syödä terveellisesti ja säännöllisesti tai elämässäsi muita rasitustekijöitä.

Lopulta kokonaisuus ratkaisee

Hyvinvointi on kokonaisuus. Huomioimalla ruokavaliossa säännöllisyyden, riittävän ravintoaineiden, vitamiinien sekä hyvien rasvahappojen saannin, huolehtimalla yleisestä kunnostasi ja välttämällä ylimääräistä stressiä olet matkalla kohti hyvinvoivaa ja kukoistavaa kehoa.

Kampaajan tekemät hiusten ja päänahan kuntoa kohentavat hoidot, hiusten suojaaminen kuumuudelta, auringolta ja mekaaniselta rasitukselta yhdistettynä tarvittaessa kollageeni-lisäravinteen säännölliseen käyttöön näkyy varmasti hyvinä tuloksina. Me opastamme ja autamme mielellämme, kysy rohkeasti lisää!