17.6.2020

Hiusten hoito kesällä

Kesä ja hiukset

Ah, ihana kesä ja auringonpaiste! Uimista, ulkoilua ja puutarhanhoitoa. Grilli kuumana terassilla ja kädessä lasi kylmää juotavaa. Huoleton lomafiilis ja hiukset saavat levätä. Vai saavatko? Tiesitkö, että yksi hiuksia eniten vaurioittava ajanjakso on juuri se ihana mökkiloma, jolloin et paljon hiuksia kampaile?

Mitä UV-säteet tekevät hiukselle?

Niin, se ihana aurinko. Hiuksille se tarkoittaa UV-säteilyn aiheuttamia vaurioita hiuksen rakenteessa. UV-säteet saavat aikaan hiuksissa hitaan hapettumisreaktion, jonka seurauksena hiuksessa olevat väripigmentit hajoavat ja hiusta koossa pitävät sidokset vaurioituvat. (Tätä luonnollista reaktiota hyödynnetään hiusten vaalentamisessa, tosin silloin se suoritetaan nopeammin ja hallitusti, hiuksen kunto huomioiden.) Ja auringon lämmittäessä hiuksia, niistä haihtuu kosteutta. Käytännössä nämä vauriot näkyvät hiusten vaalenemisena, värit eivät enää pysy ja hiukset tuntuvat kuivilta, karheilta ja lopulta katkeilevat.

Keinoja hiusten suojaamiseen

Hiusten suojaamisessa pätevät samat ohjeet kuin ihon suojaamisessa. Vaate, eli hattu tai huivi tässä tapauksessa, suojaa parhaiten. Jos sinulla on pitkät hiukset, muista että hattu ei suojaa hiusten latvoja. Ne voi nostaa ylös lakin alle tai vaikka kietoa nutturalle huivin kanssa. Lettikin suojaa hieman.  Kun käyt uimassa, pese tai vähintään huuhtele hiukset uinnin jälkeen. Suola- ja kloorivesi kuivattavat hiuksia ja suolavedestä märät hiukset vaurioituvat herkemmin.

Hiusten omat kesätuotteet

Aurinkosuoja hiuksille suojaa hiusta UV-säteiden aiheuttamilta vaurioilta ja sulkee kosteutta hiukseen. Näin hius ei pääse vaurioitumaan ja kuivumaan niin pahoin. Kesäisen tuoksuiset shampoot ja hoitoaineet ovat suunniteltu puhdistamaan hiukset hyvin epäpuhtauksista, samalla kosteuttaen ja hoitaen auringonvalolle altistunutta hiusta. Jos mökilläsi on kaivo- tai jokivesi, joka värjää hiukset sameiksi, näistä aurinkosarjan shampoista ja hoitoaineista on yleensä apua, koska ne poistavat mineraalit tehokkaasti. Verkkokaupassamme tai liikkeessämme voit tutustua kesätuotteisiin tarkemmin.

Milloin ja miten aurinkosuojaa käytetään?

Yleisin virhe näitä tuotteita käytettäessä on ajankohta. Ne ovat tarkoitettu suojaamaan hiusta etukäteen, ei korjaamaan jo pahasti vaurioituneita hiuksia. Kesän alussa, silloin kun otat käyttöön aurinkovoiteen iholle, voit ottaa käyttöön myös hiuksia suojaavat UV-suojat. Erillisissä hiuksiin jätettävissä suihkeissa tai voiteissa suoja on tehokkain. Kun oleskelet rannalla tai muuten paljon ulkona, lisää UV-suojaa aina kun lisäät aurinkovoidetta. Ja muista myös varjoisat päivät! Aivan samoin kuin iho palaa myös varjossa, UV-säteet vaurioittavat hiuksia. Suojaa siis hiukset koko kesän ajan, niin syksyllä ei tarvitse harmitella kuivuneita hiuksia. 

Vaihtelua ja räätälöityä hiustenhoitoa

Aurinkosarjojen tuotteet sopivatkin loistavasti koko perheen kesätuotteiksi. Rinnalla voit käyttää hiustesi tarpeiden mukaisia tehohoitoja tai muita tuotteita. Me autamme mielellämme suunnittelemaan juuri sinun hiuksillesi sopivan hoito-ohjelman. Näin voit nauttia hyvin hoidetuista hiuksistasi – myös kesän jälkeen.