23.9.2020

5 vinkkiä vaalennettujen hiusten hoitoon

Täsmävinkit vaalennetuille hiuksille

Haaveiletko vaaleista hiuksista? Tai onko sinulla jo raidoitetut tai vaalennetut hiukset? Vaalennetut hiukset ovat herkemmät ja  vaativat erityishuomiota, joten lue tästä meidän viisi vinkkiä vaalennetuiden hiusten hoitoon.

1. Kosteutta, kosteutta, kosteutta

Vaalennuksen jälkeen sinun on erittäin tärkeää muistaa hoitaa hiuksiasi. Hiusten vaalennus kuluttaa niitä ja herkistää hiuskuitua. Lopputuloksena hiuksen pintakerros karhentuu, mikä aikaansaa hiusten kuivumista. Kuivuus edesauttaa hiusten vaurioitumista ja hiuksen rakenne muuttuu. Kihara hius suoristuu ja suorat hiukset tuntuvat karheilta. Hiuksia kosteuttava hoito on välttämätön, jotta hiukset eivät kuivu ja muutu kiillottomiksi. Kosteuttavia hoitoaineita ei kannata pelätä, sillä hiustyyppisi mukaan valittuna ne eivät tee hiuksista velttoja tai raskaita. Esimerkiksi Kerastasen Blond Absolu sarjan tuotteet sopivat täydellisesti myös pohjoismaisen hennolle hiuslaadulle.

Jos vahinko on kuitenkin jo tapahtunut ja hiuksesi ovat vaurioituneet jonkin verran, ne voivat tarvita kosteuden lisäksi rakennetta paikkaavia tuotteita. Shampoo ja hoitoaine valitaan aina hiusten senhetkisen kunnon mukaan, samat tuotteet eivät välttämättä toimi vuodesta toiseen. Yleensä rakennetta paikkaavia tuotteita käytetään kuuriluontoisesti, tarpeen mukaan. Autamme mielellämme sopivien tuotteiden valinnassa.

2. Sävyttävät shampoot ja hoitoaineet

Vaalennuksessa hiuksesta poistetaan sen omia väripigmenttejä. Hiuksesta ja vaalennuksen voimakkuudesta riippuen, niihin jää jonkin verran lämpimiä pigmenttejä. Tämä näkyy keltaisen ja oranssin eri sävyinä. Vaalennuksen jälkeen hiukset sävytetään aina haluttuun sävyyn. Koska hius on vaalennuksen jäljiltä huokoinen ja käytettävät sävyt hentoja, taittosävyt lähtevät ajan mittaan pois.

Voit pidentää sävyn kestoa merkittävästi käyttämällä ensimmäisten viikkojen ajan värin kestoa lisääviä shampoita ja hoitoaineita. Pigmenttiä sisältävät shampoot ja hoitoaineet puolestaan auttavat pitämään sävyn toivotunlaisena tai voit leikitellä eri vivahteilla. Erilaiset ruusukullan, hopean ja vaalean beigen sävyt tuovat vaaleaan hiukseen mukavaa vaihtelua. Sävyttäviä tuotteita on erilaisia, jotkin säännölliseen käyttöön, osa silloin tällöin käytettäväksi. Tuote valitaan aina tarpeen ja käyttötottumusten mukaan. Älä silti unohda kosteuttavia tuotteita, hoidetut hiukset ottavat sävyttävät pigmentit tasaisemmin vastaan ja sävystä ei tule epätasainen.

3. Lämpötilan merkitys muotoiluraudoissa ja kihartimissa

Miten tämä liittyy vaaleisiin hiuksiin? Itseasiassa hyvinkin paljon. Liian kuumalla raudalla saat pilattua kauniin vaalean hiusvärin kertavedolla. Lämpö hajottaa väripigmenttejä ja viileät taittosävyt häipyvät ensimmäisenä. Jäljelle jää se ei-toivottu kultainen sävy. Hiustenmuotoilulaitteiden optimilämpötila on 180 astetta, vaalennetulle ja/tai hennolle hiukselle voi riittää jo alhaisempikin lämpötila. Tätä kuumemmat lämpötilat vaurioittavat jo hiuksen rakennetta. Useimmissa myymissämme hiustenmuotoilulaitteissa on lämpötilan säätö, näin voit valita juuri sinun hiuksillesi sopivan lämmön.

Lämpösuojat suojaavat hiuksen rakennetta ja estävät kosteuden haihtumista hiuksesta. Lisäksi ne nopeuttavat ja helpottavat hiusten muotoilua, joten mekaanista rasitusta ei tule niin paljon. Ne eivät kuitenkaan auta, jos rauta on aivan liian kuuma, joten valitessasi rautaa tai kiharrinta, tarkista lämpötila tai voiko sitä säätää. Verkkokaupassamme voit tutustua valikoimassamme oleviin laitteisiin.

4. lisää Kiiltoa

Kiilto tuo sävyn vivahteet esiin. Vaaleissa hiuksissa tämä korostuu erityisesti. Kiillottomista, mattapintaisista hiuksista valo ei heijastu, ja kuten tiedämme valo saa värit hehkumaan. Kiiltoa saat hiuksiin erityisesti öljyillä ja kiiltosuihkeilla. Esimerkiksi Kevin.Murphy sarjassa on upeat kiiltosuihkeet, erikseen sekä lämpimän että kylmän sävyisille hiuksille.

5. hiuksiin kertyvien epäpuhtauksien puhdistus

Joskus vaaleat hiukset vaan näyttävät sameilta, vaikka kuinka hoitaisit niitä. Tällöin syynä on todennäköisesti hiuksiin kertyneet epäpuhtaudet. Vedestä, ilmasta ja muotoilutuotteista kertyvät epäpuhtaudet imeytyvät helposti vaaleaan, huokoiseen hiukseen. Vaaleassa hiuksessa ne myös näkyvät helposti. Blond Absolu Bain Lumiere shampoo on osoittautunut erittäin hyväksi ehkäisemään vaaleiden hiusten samentumista. Se ennaltaehkäisee ilmansaasteiden ja veden mukana olevien epäpuhtauksien kertymistä ja säilyttää hiukset kirkkaina ja kiiltävinä.

Jos hiuksiisi kuitenkin kertyy metalleja vesijohtovedestä, DS syväpuhdistavista tuotteista löytyy paras apu. Vähäisempään sameuteen ja esim uimareille Kevin.Murphyn Maxi.Wash on hyvä valinta. Syväpuhdistavia tuotteita käytetään vain tarpeen mukaan, liian usein käytettynä ne kuivattavat hiusta.

+ yksi Extravinkki

Vielä viimeisenä vinkkinä: jätä vaalennukset ammattilaisen käsiin. Kauniin vaalean hiusvärin värjääminen vaatii tietoa ja teknistä osaamista, se ei tule ”yhdestä purkista”.  Mekin kouluttaudumme jatkuvasti, jotta osaisimme tehdä parhaamme haastavissakin värimuutoksissa.

Upeinkaan vaalea sävy ei kuitenkaan pysy kauniina ilman huolellista kotihoitoa ja värin ylläpitoa. Yhdessä voimme suunnitella juuri sinun hiuksillesi sopivan sävyn ja hoito-ohjelman kotiin. Näin voit nauttia kauniista vaaleista hiuksistasi joka päivä!